Трябва да се плати надлимитната дейност Трябва да се плати надлимитната дейност

В началото на тази седмица лекарите от общинските болници излязоха на протест пред лечебните заведения и поискаха по-добри условия за работа и адекватно заплащане на труда им. Какви са най-сериозните проблеми, които водят клиниките към фалит и как могат да се решат, попитахме д-р Кети Маналова – Владкова. 

Лобизмът е проблемът на здравната ни система Лобизмът е проблемът на здравната ни система

Проблемите в българското здравеопазване не са от вчера, но въпреки това решаването им непрекъснато се отлага във времето. Какви са причините за липсата на ефективност от реформирмите, как да се реши въпросът с емиграцията на лекари и да се подобри състоянието в системата, попитахме доц. Светлозар Стойков. 

Належащо е да се остойности трудът на медиците Належащо е да се остойности трудът на медиците Проблемът с недостига на кадри в здравеопазването отново е на дневен ред, след като МБАЛ-Смолян остана без педиатри. Защо специалистите изчезват и кои са неудачите в системата, разговаряме с председателя на парламентарната Комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова.
Времето на българското здравеопазване изтича Времето на българското здравеопазване изтича Общинските болници са пред фалит. За това от месеци алармират лекари и сестри. За проблемите в системата, за липсата на кадри и решенията, разговаряме с д-р Неделчо Тотев, председател на Сдружението на общинските болници.
„Мичигън” ще е по-опасен, „Хонконг” – по-масов „Мичигън” ще е по-опасен, „Хонконг” – по-масов Все повече случаи на грип в страната, морбили в съседна Гърция, варицела в пловдивско и трихинелоза в Бургас и Ямбол. Каква е обстановката у нас, разказва д-р Ангел Кунчев.
Човечността означава преди всичко жертвоготовност Човечността означава преди всичко жертвоготовност За ценностите и духовността, за това загубихме ли способността си да виждаме доброто в началото на 2018 г. разговаряме с българския театрален режисьор доц. Велимир Велев. Той е създател на "Невиждан театър" - единствената по рода си в света трупа от незрящи актьори, които творят в сферата на визуаления театър.
Нуждаем се от ново Възраждане Нуждаем се от ново Възраждане

Новата година вече дойде с нова надежда в живота на всеки от нас. Има ли такава и за здравната система, какво трябва да направят политиците, за да стане тя по-приятна за лекари и пациенти, остана ли морал в нея, защо здравеопазването не върви на добре, попитахме проф. Чавдар Славов.

Живеем подменен живот Живеем подменен живот

Добрите книги, филми и карикатури все по-често се оказват единствената възможност да си кажем истини, за които поради различни причини не остана място в ежедневието ни. За лъжата и илюзиите, за надеждата, за доброто и лошото в здравеопазването и действителността, за това откраднат живот ли живеем, отговаря Мартина Вачкова или сестра Жекова от „Откраднат живот".

Недоверието ни кара да сме гости в дома си Недоверието ни кара да сме гости в дома си

Две бебета с редки аномалии спасиха лекарите в Пирогов броени дни преди най-светлия християнски празник. Стават ли чудеса по Коледа, има ли дефицит на морал в обществото ни, ще останат ли лекари и пациенти в страната, докато продължава здравната реформа, попитахме д-р Цветко Георгиев. 

Постепенно ставаме бездуховно общество без устои Постепенно ставаме бездуховно общество без устои За съжаление храмовете се пълнят само около големите празници, казва отец Стефан Стефанов. Истината около Рождество обаче е много по-дълбока, свързана с вяра, смирение и любов към Господ и към ближния.
1 2 3 ... 18 »