С конспиративни теории за К-19 пазим психиката си С конспиративни теории за К-19 пазим психиката си Първите количества ваксини срещу КОВИД-19 в България ще бъдат на Пфайзер и се очаква да дойдат в края на 2020 г. или в началото на следващата година. Готови ли са българите да се ваксинират и защо толкова много у нас се вярва на конспиративните теории, попитахме доц. Михаил Околийски.
На фона на Европа се справяме добре На фона на Европа се справяме добре

Пандемията напредва и взема все повече жертви. Заради това нови – по-строги, мерки влязоха в сила от събота. Ще успеят ли да ограничат заразата и да разтоварят болниците, има ли желаещи да се лекуват болните с КОВИД, как се справяме в борбата с вируса, попитахме проф. Генчо Начев.

Пандемията отприщи панически разстройства Пандемията отприщи панически разстройства По-меки мерки за справяне с пандемията в сравнение с тези през пролетта прие правителствот в сряда. Как ще се отрази повторното ограничаване комуникациите и социално общуване и как се отразява коронакризата върху психиката ни. Това попитахме акад. проф. д-р Дроздстой Стоянов.
Коронавирусът вече е с 13 000 мутации Коронавирусът вече е с 13 000 мутации Няколко фармацевтични компании съобщиха, че са на финалната права с разработени от тях ваксини срещу коронавируса, причиняващ КОВИД-19. Колко са мутациите му от началото на пандемията към момента? Ваксината срещу него ще създаде ли постоянен имунен отговор или ще се налага да се имунизираме срещу него всяка година, попитахме проф. Радостина Алксандрова.
Търсенето на плазма е пъти повече от наличната Търсенето на плазма е пъти повече от наличната С напредването на пандемията нуждата от лечение става все по-голяма, а радикално такова все още няма. Рековалесцентната плазма е един от експерименталните методи, който се радва на голям успех и се прилага в много страни. Докъде стигна приложението му у нас, от какво имаме нужда, за кого е показано лечението с плазма, попитахме д-р Павлина Михайлова.
Имаме проблем и с лекарствата, и с кадрите Имаме проблем и с лекарствата, и с кадрите Има ли ресурс и какво не достига на МБАЛ „Свети Мина" в Пловдив, която става първата болница в страната само за КОВИД-19. Как може да се пресече пандемията, има ли достатъчно медици и лекарства, по какъв начин общопрактикуващите лекари могат да разтоварят болниците. Тези въпроси зададохме на нейният директор проф. Петър Петров.
Нормално е колегите да се страхуват Нормално е колегите да се страхуват Случаите на КОВИД-19 в страната се увеличават драматично с всеки изминал ден. Трябва ли да се признаят за стандарт, наравно с PCR-те, и антигенните тестове. Ще влязат ли лекарите от извънболничната помощ в КОВИД-секторите и как те са осъществяват триаж на хората със симптоматика, попитахме доц. Любомир Киров.
Ситуацията отново налага да стиснем зъби и да работим Ситуацията отново налага да стиснем зъби и да работим

Пандемията напредва, поставя под все по-голям натиск здравната система и изостря ситуацията в цялата страна все повече. Има ли кой да лекува, останаха ли медицински сестри в болниците, достатъчни ли са обещанията на властта за по-добро заплащане, които се дават напоследък или пак са прах в очите, кои дейности ще плаща догодина НЗОК за сестринските практики, попитахме Милка Василева.

Ваксина срещу К-19 най-рано през лятото Ваксина срещу К-19 най-рано през лятото Заболеваемостта от КОВИД-19 у нас расте с всеки изминал ден. Кога изпуснахме момента, за да започне черната крива да се изива нагоре? Човечестото може ли да разчита скоро на ваксина срещу коронавируса и какво да направим през ноември за подсилване на имунитета? Тези въпроси зададохме на известния имунолог акад. Богдан Петрунов.
Не мисля, че скоро ще се възстанови плановия прием Не мисля, че скоро ще се възстанови плановия прием

Броят на болните с КОВИД расте стремглаво с всеки изминат ден и поставя пред нови и нови изпитания здравната система. Има ли ясни правила, по които да действат болниците, за да не връщат пациенти с коронавирус, ще издържи ли системата или ще откриваме полеви болници, как се отразява спрения планов прием, попитахме проф. Борис Богов. 

1 2 3 ... 46 »