Ананиев може да направи реформи, но дали иска Ананиев може да направи реформи, но дали иска

Първата седмица от управлението на новия здравен министър Кирил Ананиев вече е факт. Доколко удачен беше изборът на финансист начело на системата, в състояние ли е той да направи реформа, каква трябва да е тя, колко дълъг мандат го очаква, попитахме Николай Василев, министър на икономиката в правителството на НДСВ.

Без реформи няма да има положителен резултат Без реформи няма да има положителен резултат

Тази седмица в здравното министерство започва работа нов политически екип – този на Кирил Ананиев. Добре ли е начело на системата да застане финансист, какво очакват от него хората в сектора, ще има ли политическа подкрепа, за да реализира идеите си, попитахме Иван Колев. 

С бюджета се купува временно спокойствие в системата С бюджета се купува временно спокойствие в системата

Дебатите върху бюджета на здравната каса за следващата година продължават и тази седмица. Какви са преимуществата и слабостите на най-щедрия бюджет на НЗОК досега, защо здравните министри си тръгват винаги първи от кабинета, а реформата в системата не върви, попитахме д-р Нигяр Джафер. 

Парите са повече, но няма реформи Парите са повече, но няма реформи

Бюджетът за 2018 г. продължава да е във фокуса на общественото внимание. За първи път здравната каса ще получи 400 млн. лв. увеличение на парите си за година. Добре ли е това, ще стигнат ли средствата, правилно ли са разпределени, какво трябва да направи новият здравен министър, който и да е той, попитахме д-р Румяна Тодорова. 

Краде се в системата - краде се чрез труда на лекарите Краде се в системата - краде се чрез труда на лекарите

Остри обвинения отправи финансовият министър по време на дебата за бюджета на здравната каса в парламента срещу лекари и фармацевти. Според думите му цялата система е пропита от корупция. Така ли е, от какви корекции има нужда в бюджета за здраве, попитахме д-р Венцислав Грозев.

БСП няма да подкрепи мораториумите в бюджета на НЗОК БСП няма да подкрепи мораториумите в бюджета на НЗОК Днес започва обсъждането на бюджета на здравната каса за 2018 г. Ще го подкрепи ли левицата, какви са недостатъците и преимуществата в него, защо се стигна до оставка на здравния министър, за какво ще бъде вота на недоверие към правителството, попитахме доц. Георги Йорданов.
Италианският бизнес проявява интерес към България Италианският бизнес проявява интерес към България През ноември ще стане ясно кой град ще е новият домакин на Европейската агенция по лекарства (ЕМА). Какви са шансовете на Милано, имат ли интерес италианските компании към българското здравеопазване, попитахме Негово превъзходителство Стефано Балди.
Липсата на педиатри взема застрашителни размери Липсата на педиатри взема застрашителни размери

Миналата седмица в парламентарната комисия по здравеопазване се проведе кръгла маса, посветена на проблемите в педиатрията. Какви са те, имат ли решения, изчезващ вид ли са детските лекари у нас, ще имаме ли детска болница, наличен ли е лек за държавните болници, попитахме проф. Владимир Пилософ.

Смятам, че емиграцията на лекари ще спре Смятам, че емиграцията на лекари ще спре

Стотици български лекари и сестри напуснаха страната ни през последните десет години. Clinica.bg реши да събере пъзела и да покаже различните гледни точки „отвъд границата". Наред е д-р Веселин Тенев.

Трябва ни мораториум за нови болници Трябва ни мораториум за нови болници

Болниците в страната продължават да окапват една след друга. След Ловеч и Враца, се задъхват и тези във Видин, Поморие, Ст. Загора. Защо стигнахме дотук, има ли решение, защо досега никой не се осмелява да реформира здравната системата, попитахме д-р Таня Андреева. 

1 2 3 ... 16 »