проверки

БАБХ с проверки в морските курорти

07-06-2019 13:36
Clinica.bg

press@clinica.bg
БАБХ с проверки в морските курортиПреглежда се качеството на храната и здравния статус на персонала
Българската агенция по безопасност на храните започна инспекции в морските курорти. Това съобщи БНТ. Проверява се качеството на предлаганата храна в заведенията и хотелите, както и здравния статус на персонала.
Срокът на годност на продуктите в търговската мрежа и в заведенията за хранене е едно от първите неща, за което гледат инспекторите. Така вече са регистрирани и първите нарушения. Едно от най-сериозните е продажбата на риба на открити места. Освен това сериозен ще е контролът за начините, по които се съхраняват храните съдържащи млечни пордукти.

 

Инспекторите ще следят

кой е доставчикът на тези храни и дали етикетът върху опаковката е коректен. Друга част от проверките е насочена към здравния статус на персонала в заведенията за хранене. Под зоркото око на проверяващите са и здравните книжки на работещите.

От БАБХ напомнят, че туристите също могат да подават сигнали за нарушения на горущата телефонна линия: 0700 122 99.







Изтеглиха за унищожаване 13 677 кг. храни Изтеглиха за унищожаване 13 677 кг. храни Предлагане на продукти с изтекъл срок на годност и некоректно етикиране са сред най-честите нарушения, сочат резултатите от проверките на инспекторите от БАБХ през юли
Пропуск в докладването на зарази от храни Пропуск в докладването на зарази от храни Кампилобактериозата е най-честата в Европа, у нас обаче не се изследва достатъчно, казва чл.-кореспондент Христо Найденовски
Старт на програмата за борба с двойни стандарти Старт на програмата за борба с двойни стандарти Общоевропейско проучване за различието при храните е със съмнителна достоверност, казва евродепутатът Емил Радев
Намаляват калориите в менюто на децата Намаляват калориите в менюто на децата Пълна забрана на пърженото в градините, повече мляко и яйца и по-малко макарони и ориз в дневната дажба, конфитюрът - само екстра качество
Заразени храни разболяват 44-ма на минута Заразени храни разболяват 44-ма на минута За първи път СЗО отбелязва Световния ден за безопасност на храните на 7 юни
Солта съсипва имунитета Солта съсипва имунитета Причината е, че тя влияе и на състава на чревната микрофлора, каза д-р Десислав Томов
Спряха над 2 тона негодна храна Спряха над 2 тона негодна храна Тя е открита от Агенцията по безопасност на храните в дните около Великденските празници и Гергьовден
Препоръките за хранене – настолна книга Препоръките за хранене – настолна книга Тази седмица всички държави в ЕС отделят специално внимание на общественото здраве. Основна част от него е здравословното хранене. Какви съвети дават специалистите, попитахме доц. Лалка Рангелова от отдел „Храни и хранене" на НЦОЗА.
Салатите са замърсени с бактерии Салатите са  замърсени с бактерии  61% от тях са с ешерихия коли, каза Богомил Николов от Активни потребители
Край на двойния стандарт при храните в ЕС Край на двойния стандарт при храните в ЕС Европарламентът обяви предлагането на продукти от една и съща марка, но с различни съставки и качество, за нелоялна търговска практика, за която ще се глобява
1 2 3 ... 5 »