Образование

Кандидати от 53 страни в МУ-Варна

17-09-2018 14:47
Clinica.bg

press@clinica.bg
Кандидати от 53 страни в МУ-Варна Над 1400 са първокурсниците, които прекрачиха прага на университета
Младежи от 53 държави са кандидатствали в МУ-Варна. Това съобщиха от висшето училище, където днес удари първият звънец за студентите. Сред приетите първокурсници има младежи от страни като Южна Корея, Швейцария, Япония, Кувейт, САЩ, Канада, както и традиционно голям брой студенти от страни, членки на ЕС.
Общо 350 са чуждите студенти, като трима са се конкурирали за едно място, отчетоха още от висшето училище. Общият брой на наши и чуждестранни първокурсници е над 1400. Конкуренцията при българските младежи пък е била 7 кандидати за едно място.

МУ-Варна е изпълнил план-прием при изключително висок минимален бал при приема. Само най-добре подготвените успяха да се преборят да учат при нас, коментира зам. ректорът по учебната дейност проф. д-р Албена Керековска.

„От днес вие сте студенти в един от най-модерните и високотехнологични университети в България.

 

Най-квалифицираните преподаватели,

 

изнасящи лекции в редица чуждестранни университети и на международни научни форуми ще бъдат ваши преподаватели. Най-съвременните интерактивни методи на преподаване ще ви помагат да трупате знания и умения. Най-модерните технологии и апаратури ще бъдат на ваше разположение по време на обучението ви тук", приветства ректорът на МУ-Варна проф. Красимир Иванов.

Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски също поздрави първокурсниците.

 

„Първата година премина успешно за студентите,

 

което показа, че тази програма има бъдеще и вече чертаем планове за техния успех през 2023 година. Искам да ви поздравя за това, че сте успели да влезете в най-добрия университет по медицина в България и да ви пожелая успех, обърна се той към студентите в специалност Военен лекар.

Проф. Мутафчийски връчи на проф. Иванов почетния плакет на ВМА в израз на огромна благодарност и признателност към МУ-Варна и по повод 140 години от създаването на медицинската служба на въоръжените сили на Република България.

Официалната церемония по откриване на новата академична година беше съпътствана с водосвет за здраве.Интерактивна зала отвори врати в МУ-София Интерактивна зала отвори врати в МУ-София Оборудвана е с апаратура за 1,3 млн. лв.
Студент дари над 1 млн. долара на МУ-София Студент дари над 1 млн. долара на МУ-София С парите ще се създаде годишен награден фонд за отличници
Обменяме медици с Китай Обменяме медици с Китай МУ-София обсъжда да включи методите на традиционната китайска медицина като свободно избираем предмет
2.8 на ден в общежитията на МУ-Пловдив 2.8 на ден в общежитията на МУ-Пловдив Блоковете предлагат най-добрите условия – като на 3-звездни хотели, казва Камен Беделев
Над 1100 първокурсници в МУ-Пловдив Над 1100 първокурсници в МУ-Пловдив Отличници ще предават „Щафета на познанието" на следващия випуск
Приемът по медицина е увеличен с 60% за 8 години Приемът по медицина е увеличен с 60% за 8 години

Днес хиляди ученици ще прекрачат прага на учебните стаи. Нека им пожелаем успех и попитаме министъра на образованието Красимир Вълчев какво ги чака. По-добро ли става образованието ни с годините, има ли промени в програмите, какво да очакват висшите училища и студентите в тях.

Регулират приема в частните ВУЗ-ове Регулират приема в частните ВУЗ-ове

Университетите ще имат право да увеличават бройките с до 20% от приетите през предходната година

20 на протест за детските градини 20 на протест за детските градини

Свободните места към момента са 2 903, единственото решение е строителството на нови


Медици не се осигуряват от днес за утре Медици не се осигуряват от днес за утре

Новата академична година постепенно започва във всички медицински университети и колежи. Има ли достатъчно бройки за прием и обучение на тези кадри, как да ги задържим у нас, добро ли е образованието им в България, попитахме проф. Соня Тончева.

Старт на учебната година в МУ-София Старт на учебната година в МУ-София

Висшето училище ще открие новия семестър с тържество в Майчин дом

1 2 3 ... 7 »