Поздравления

Отстоявайте авторитета на българския лекар

11-06-2018 15:05
Clinica.bg

press@clinica.bg
Отстоявайте авторитета на българския лекар Надявам се, че МЗ и БЛС ще продължат да бъдат партньори, пише здравният министър до новото ръководство на съюза
68-ият редовен отчетно-изборен събора на Българския лекарски съюз поднови ръководството на съсловната организация. За председател беше избран д-р Иван Маджаров, а за негови заместници - проф. Николай Габровски и д-р Николай Брънзалов. Първото поздравление за новия председател дойде лично от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Публикуваме писмото му без редакции.
Уважаеми доктор Маджаров, 

Приемете моите най-искрени поздравления по повод избирането Ви за председател на Управителния съвет на Българския лекарски съюз. 
Доверието, което Ви гласуваха делегатите на 68-мия Редовен отчетно-изборен събор на организацията, е доказателство, че във Ваше лице колегите Ви разпознават достойна личност, притежаваща необходимите професионализъм, компетентност, далновидност и

ангажираност с дневния ред на съсловието. 

Поемайки председателсото място, Вие се изправяте пред изключително отговорната задача да отстоявате интересите, правата и авторитета на българския лекар. Убеден съм, че с Вашите лични качества и богат професионален, в това число и мениджърски, опит в системата на здравеопазването ще се сработите с новия Управителен съвет на БЛС и ще оправдаете очакванията, с които е натоварен убедителният Ви избор за председател на лекарското съсловие у нас. 

Ефективните промени в системата на здравеопазването,

усилията за въвеждане на нов здравноосигурителен модел, за подобряване на качеството и улесняване достъпа до здравни услуги, за повишаване квалификацията на българските лекари и гарантиране на нормални условия на труд и достойно заплащане, за които всички ние работим, няма да дадат задоволителен резултат без успешното сътрудничество между Държавата и съсловието. Ето защо вярвам, че под Ваше ръководство Българският лекарски съюз ще продължи

конструктивния диалог и градивните си отношения

с Министерството на здравеопазването по пътя към провеждането на устойчива и удовлетворяваща пациенти и лекари здравна политика в България. 
Уверен съм, че Министерството на здравеопазването и Българския лекарски съюз ще бъдат партньори в постигането на по-добра среда, както за лекарската гилдия, така и за всички наши съграждани. 
Като Ви пожелавам здраве, сили, енергия и много успехи на високоотговорния пост, оставам с искрено уважение и най-добри чувства. 

11.06.2018
Кирил Ананиев, 
Министър на здравеопазванетоНови правила за лекарските застраховки Нови правила за лекарските застраховки

Кабинетът диверсифицира премиите според риска на работещите в системата

Е-системата пак под въпрос Е-системата пак под въпрос

Жалба на Стемо в КЗК може да спре търга на здравното министерство

Касата написа писма на 700 Касата написа писма на 700

От фонда се надяват така да хванат злоупотребите в системата

Дават 20 млн. на „Св. Екатeрина" Дават 20 млн. на „Св. Екатeрина

Планираме да открием модерен център за лечение на сърдечносъдови заболявания, каза проф. Генчо Начев

100 БГ лекари на еврофорум 100 БГ лекари на еврофорум Здравното осигуряване за всички е тайната на дълголетието в Япония, каза д-р Йошитаке Йококура
Петкратен ръст на фрактури при остеопороза Петкратен ръст на фрактури при остеопороза

Два пъти е нараснал броят на болниците, които правят вертебропластика за три години

Общинските болници не трябва да се закриват Общинските болници не трябва да се закриват

До края на месеца министър Кирил Ананиев трябва да обяви промените, които предвижда да направи в здравния сектор. Какви са очакванията на общинските болници, които са най-уязвими на здравната ни карта, как се справят, попитахме Йовчо Яков.

Препитват по български и европейските сестри Препитват по български и европейските сестри

На езиков изпит за работа у нас вече ще се явяват зъботехниците и помощник фармацевтите

Депутатите препитват Ананиев Депутатите препитват Ананиев

Здравната комисия започва новия сезон със законите за шума и за съсловните организации

Искаме да спрем фалшивите психолози Искаме да спрем фалшивите психолози

Проект на закон, с който да се създаде камара на психолозите предложиха преди лятната ваканция от Обединени патриоти. В него се предвижда задължително членство на гилдията, минимални тарифи за труда им и санкции при нарушаване на закона. Защо се налага това попитахме Пламен Димитров.

1 2 3 ... 100 »