Рокади

Д-р Иван Маджаров поема БЛС

08-06-2018 22:49
Clinica.bg

press@clinica.bg
Д-р Иван Маджаров поема БЛС В събота делегатите на Събора продължават с избора на заместник-председатели на съюза
Кандидатът на пловдивската лекарска колегия д-р Иван Маджаров е новият председател на Българския лекарски съюз (БЛС). Той спечели надпреварата след балотаж срещу досегашния ръководител на съсловната организация д-р Венцислав Грозев. Гласовете за д-р Манджаров надделяха със 212 срещу 170.
В първия тур д-р Маджаров получи подкрепата на 188 делегати, докато за д-р Грозев гласуваха 136-ма. Останалите претенденти д- Цветан Райчинов и д-р Георги Тодоров получиха съответно по 35 и 33 бюлетини, което ги изхвърли от състезанието. 

Д-р Маджаров се включи в надпреварата

буквално в последния момент, но кандидатурата му се оказа една от най-силните. Причината беше, че зад нея застанаха двете най-големи регионални лекарски колегии - тази в Пловдив, която го предложи за ръководния пост, и тази в София. По време на гласуването д-р Маджаров беше подкрепен също от местните организации в Ямбол, Бургас, Стара Загора, Кърджали, Смолян, Хасково и Пазарджик. "Обединението около кандидатурата е добра поличба, от която се нуждаеше съсловието. Новият председател дава надежда, че българския лекар ще получи заслуженото достойно място в обществото", смятат участниците в събора.

"С д-р Грозев си оставаме приятели и колеги.

Макар че не мога да го искам официално. Ще се боря за повече пари пред всички инстанции", обеща след избирането си д-р Маджаров. По думите му е важно да спре разграничението на лекарите на такива в доболнична и болнична помощ, на работещи в частни или държавни структури, и да се обръща повече внимание на това дали са можещи или не. Накрая д-р Маджаров даде дума, че няма да позволи обвързаност между институциите и новото ръководство на БЛС.  
В съботния ден делегатите на Събора продължават с избора на

заместник-председатели на организацията,

на ръководители на акредитационния съвет и контролната комисия към БЛС, на главен секретар и на членове на управителния съвет. В неделя ще бъдат определени членовете на контролната комисия и на висшия медицински съвет. Делегатите ще бъдат запознати и с текущите инициативи по изграждането на "Дом на лекаря".Нови правила за лекарските застраховки Нови правила за лекарските застраховки

Кабинетът диверсифицира премиите според риска на работещите в системата

Е-системата пак под въпрос Е-системата пак под въпрос

Жалба на Стемо в КЗК може да спре търга на здравното министерство

Касата написа писма на 700 Касата написа писма на 700

От фонда се надяват така да хванат злоупотребите в системата

Дават 20 млн. на „Св. Екатeрина" Дават 20 млн. на „Св. Екатeрина

Планираме да открием модерен център за лечение на сърдечносъдови заболявания, каза проф. Генчо Начев

100 БГ лекари на еврофорум 100 БГ лекари на еврофорум Здравното осигуряване за всички е тайната на дълголетието в Япония, каза д-р Йошитаке Йококура
Петкратен ръст на фрактури при остеопороза Петкратен ръст на фрактури при остеопороза

Два пъти е нараснал броят на болниците, които правят вертебропластика за три години

Общинските болници не трябва да се закриват Общинските болници не трябва да се закриват

До края на месеца министър Кирил Ананиев трябва да обяви промените, които предвижда да направи в здравния сектор. Какви са очакванията на общинските болници, които са най-уязвими на здравната ни карта, как се справят, попитахме Йовчо Яков.

Препитват по български и европейските сестри Препитват по български и европейските сестри

На езиков изпит за работа у нас вече ще се явяват зъботехниците и помощник фармацевтите

Депутатите препитват Ананиев Депутатите препитват Ананиев

Здравната комисия започва новия сезон със законите за шума и за съсловните организации

Искаме да спрем фалшивите психолози Искаме да спрем фалшивите психолози

Проект на закон, с който да се създаде камара на психолозите предложиха преди лятната ваканция от Обединени патриоти. В него се предвижда задължително членство на гилдията, минимални тарифи за труда им и санкции при нарушаване на закона. Защо се налага това попитахме Пламен Димитров.

1 2 3 ... 100 »