Развръзка

МБАЛ Враца отново има реанимация

17-05-2018 12:11
Clinica.bg

press@clinica.bg
МБАЛ Враца отново има реанимация Все още се работи за възстановяването на дейността на спешното отделение
От днес Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение (ОАРИЛ) на МБАЛ „Христо Ботев" във Враца възстановява дейността си, съобщиха от лечебното заведение. Положителната развръзка за болницата идва ден след призива на премиера Бойко Борисов да се изплатят забавените заплати на медицинския персонал и скоро след като заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева стана жертва на ескалиралото напрежение.

Заслуга за възстановяване на отделението има неговият началник д-р Ростислав Стефанов, отбелязват от Министерството на здравеопазването. За работата на екипа вече е изготвен график, а това позволява болницата да отвори и част от другите отделения, които прекратиха приема на пациенти. Възстановена е и оперативната дейност на Отделението по акушерство и гинекология, както и на хирургичните отделения в МБАЛ "Христо Ботев", допълват от лечебното заведение.

 

Все още се търси решение за спешното отделение

 

което не разполага с достатъчно персонал, за да изготви работен график с дежурства. В момента в него работят екипи от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, за да не се оставят пациентите без грижа.

"Болницата е в колапс. Родилките се карат в Мездра, останалите пациенти се пренасочват за лечение в Монтана", разказват служители на болницата.

 

Врачанската болница е в безпрецедентна кадрова криза

 

а възнагражденията на персонала се бавят с месеци. Заплатите за февруари бяха изплатени частично преди няколко дни, но това не потуши напрежението. Резултатите от оздравителния план, представен от Министерството на здравеопазването, все още не са видими за работещите лекари и медицински сестри. Затова от ведомството обявиха, че екипът на министър Кирил Ананиев приветства проявеното разбиране и отговорното поведение на работещите във врачанската болница и още веднъж уверява, че министерството прави всичко възможно за възстановяването на нормалния ритъм на работа на МБАЛ „Христо Ботев“.Надявам се новата здравна карта да се замрази Надявам се новата здравна карта да се замрази

През есента здравният министър Кирил Ананиев обеща да представи дълго очаквания модел за реформа, успоредно с това в ход ще е подготовката за бюджета на касата за догодина, ще тръгнат и преговорите за нов рамков договор с медиците. Какво очаква съсловието, разговаряме с д-р Иван Маджаров, председател на БЛС.

555 млн. лв. повече от вноски 555 млн. лв. повече от вноски

Линията на бедност става 348 лева от следващата година, реши МС

Нови мерки за доплащането от пациентите Нови мерки за доплащането от пациентите

Те са част от актуализацията на Националнатата програма за реформи за тази година, съобщиха от МС

Къде отиват парите без лимити Къде отиват парите без лимити

Над 23% от средствата на касата на година са за онкология, раждане, интензивни грижи и хемодиализа

Очакваме повишаването на глобите да отпадне Очакваме повишаването на глобите да отпадне

Само преди седмица министерството на здравеопазването представи за публично обсъждане сериозни промени в единия от трите основни закона в системата – този за здравето. Какво мисли за новите идеи съсловната организация на медиците, разговаряме с д-р Иван Маджаров.

Касата снижи изискванията за раждане Касата снижи изискванията за раждане

С промените най-вероятно договор за работа ще може да има и болницата в Карлово

МЗ дава 120 хил.лв. за карти за транспорт МЗ дава 120 хил.лв. за карти за транспорт Сумата е за абонаментни документи за служителите на ведомството, с които могат да се возят в София
МЗ пак коригира методиката си МЗ пак коригира методиката си

Ведомството почти напълно възстанови парите, които оряза за афереза

Махат шеф на РЗОК, ако издъни бюджета Махат шеф на РЗОК, ако издъни бюджета

Финансирането на болниците да се определя на брой легла вместо с лимити, обсъждат надзорниците

Дават допълнително вода за спешна помощ Дават допълнително вода за спешна помощ Идеята е държавата да подпомогне увеличените потребности на лечебни заведения и социални домове през летния сезон
1 2 3 ... 98 »