Недоволство

Бавят заплатите в МБАЛ-Ловеч

12-04-2018 14:20
Clinica.bg

press@clinica.bg
Бавят заплатите в МБАЛ-Ловеч Медицинският персонал спря работа за 30 мин., пари не са плащани от декември
С 30 минутен протест днес служителите на МБАЛ-Ловеч изразиха недоволството си от забавянето на възнагражденията им. Медиците още не са получили заплатата си за декември 2017 г., които трябваше да бъдат преведени преди Великденските празници.
Ръководството на лечебното заведение няма с какво да заплати труда на служителите си, тъй като все още не е получил договорения заем от 300 000 лв. със столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски", обясни прокуриста на болницата д-р Ченко Чалъков, цитиран от БНР. По думите му все още не е подписан протокол за отпускането на кредита.

„Трябва да има разрешение на принципала

в лицето на министъра, с което да разреши на "Св. Иван Рилски" да се рестартират нашите договорни отношения", уточнява д-р Чалъков.
Болницата в Ловеч отдавна е в криза, но вместо да се разрешават, проблемите й само се задълбочават. В началото на годината лечебното заведение остана без Съвет на директорите и обяви, че спира работа, заради липса на лекарства и консумативи. Два месеца по-късно, заради неизплатени възнаграждения колективна оставка хвърлиха трима лекари и четири медицински сестри от белодробната клиника. Техния пример се кани да последва и останалият персонал,

тъй като е без пари от края на миналата година.

Четири месеца след последните масови протести в МБАЛ-Ловеч е ясно също, че здравното министерство не можа да изпълни обещанието си да вдигне болницата на крака до края на март.


Прокарват се решения извън финансовите възможности на НЗОК Прокарват се решения извън финансовите възможности на НЗОК Здравната система е изправена пред нови промени. В навечерието сме на избора на нов управител на единствената финансираща институция в сектора – НЗОК, и на новия здравен модел, който министър Кирил Ананиев обеща да сподели през лятото. Коя е посоката, по която да поемем, попитахме проф. Григор Димитров.
Реформират и психиатричната ни система Реформират и психиатричната ни система

Европейски експерти ще се запознаят с предлаганите услуги в България и ще изготвят план за промени

Дефицитът на НЗОК намаля до 40 млн. Дефицитът на НЗОК намаля до 40 млн.

Разликата с първоначалните прогнози за 100 млн. лв. щяла да се компенсира от отстъпки

10-те млн. излишък на НЗОК отиват за 2019 10-те млн. излишък на НЗОК отиват за 2019

Все по-големи диспропорции в парите за болниците, отчетоха депутатите

Ананиев проучва спешната помощ в Румъния Ананиев проучва спешната помощ в Румъния Здравният министър обсъди с колегата си Сорина Пинтя лекарствената политика, покани го на визита у нас
Гледат бюджета на НЗОК за 2019 Гледат бюджета на НЗОК за 2019

С 300 млн. лв. отгоре предлагат да се заложат от КНСБ

Болниците без право на печалба по НЗОК Болниците без право на печалба по НЗОК

Въпреки летния сезон, динамиката в здравеопазването не спада. Броени дни ни делят от избора на нов управител на НЗОК, започва подготовката на бюджета за здраве за 2019 г., а здравният министър Кирил Ананиев обеща да представи и нов модел за развитието на системата. Каква е гледната точка на синдикатите по тези теми, попитахме д-р Иван Кокалов.

Спираш работа за облъчване над норма Спираш работа за облъчване над норма Лечебните заведения, които наблюдават служители, подложени на радиация, трябва да отговарят на определени изисквания, гласи Наредба на МЗ
Отпушиха търга за линейките Отпушиха търга за линейките Участниците могат да подават оферти до 10 август, казаха от здравно министерство
Синдикатите искат 49 млн. повече за заплати Синдикатите искат 49 млн. повече за заплати Допълнителното финансиране ще позволи достигането на минималните работни заплати за 14 165 работещи в сектор "Здравеопазване"
1 2 3 ... 96 »