7 април

Честит празник колеги!

07-04-2018 07:00
Clinica.bg

press@clinica.bg
Честит празник колеги!Нека се обединим около надеждата, че ще постигнем по-добро качество на медицинската услуга и по-добри условия за работа, казва д-р Венцислав Грозев
На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето. Това е празникът на всички лекари и медицински специалисти. Поздравления към тях днес заслужено идват отвсякъде. Честито им казва д-р Венцислав Грозев, председател на Българския лекарски съюз.
Уважаеми колеги,

 

С голямо уважение и респект отправям най-искрените си поздравления по случай 7-и април – Световния ден на здравето и професионален празник на здравните работници. Изказвам благодарност на всички Вас – лекари, медицински специалисти, на всички заети в здравния сектор, на тези, които се грижат за опазване здравето и благоденствието на населението. Благодаря Ви за Вашия всеотдаен всекидневен труд, с който вдъхвате сила, увереност и надежда на болните.


На този ден цялото общество отдава заслужено

признание към всички Вас, на хората, които с професионализъм, с човечност и всеотдайност посвещават живота си на пациентите. Здравето на човек е най-висшата ценност, капитала на една нация, фактор за просперитета на всяка държава и хората, които се грижат за него, които го поддържат, заслужават най-голямо признание. Лекарската професия е посветена на съхранението на тази ценност, тя изисква непрекъснато усъвършенстване, голямо ментално и физическо усилие, готовност за решения и действия, и сила за поемане на тежки отговорности. Всички ние, свързани помежду си с общото призвание на професията, знаем колко усилия, умения и жертвоготовност изисква работа ни.

Затова, нека се обединим около надеждата,

че ще постигнем по-добро качество на медицинската услуга, по-добри условия за работа и достойно заплащане на труда ни, за да създадем предпоставки за реално работеща здравна система, отговаряща на потребностите на пациентите и на заетите в сектора специалисти.

В духа на днешния светъл празник, Ви пожелавам и занапред да бъдете все така всеотдайни и неуморни в грижите за здравето на хората.

Благодаря Ви, че чрез действията си

на професионалисти и добри хора, затвърждавате доверието към медицинската професия и повишавате авторитета на цялото съсловие. Имайте вяра и оптимизъм, за да продължите да се борите за опазване здравето на нацията и поддържането на качествен живот на пациентите.

Желая Ви крепко здраве, благоденствие и щастие, защото го заслужавате като хора, които носят най-голямата отговорност за другите. Честит празник!


С уважение,

Д-р Венцислав Грозев

Председател на БЛСПоздравявам ви за хилядите спасени животи Поздравявам ви за хилядите спасени животи Ректорът на МУ - Варна отправи празнични пожелания към лекарите за 7 -и април
Пожелавам ви здраве и вдъхновени дела Пожелавам ви здраве и вдъхновени дела

Всички, които сте положили клетвата на Хипократ и Гален, използвайте професионалните си умения, за да бъдат здрави българските граждани, казва проф. Илко Гетов

Благодаря ви, че отговорно изпълнявате дълга си Благодаря ви, че отговорно изпълнявате дълга си Нека с общи усилия извоюваме достойно заплащане за достоен труд, казва Милка Василева
Честит празник медици! Честит празник медици! Приемете нашите пожелания за здраве, щастие и не губете надежда в утрешния ден
Чудото на оздравяването зависи от всички Чудото на оздравяването зависи от всички

Тази година празникът на здравните работници съвпадна с дните около Великден. Има ли символика в това, християнин ли е българският лекар и пациент, нужна ли ни е вярата в чудото на оздравяването. За всичко това попитахме д-р Владимир Бостанджиев.