Проблем

Пак бавят парите на джипитата

09-03-2018 15:33
Clinica.bg

press@clinica.bg
Пак бавят парите на джипитатаЧакаме от здравното министерство и касата разликата в потребителската такса за декември
Здравните власти пак бавят парите на джипитата за пенсионерите. Медиците не са получили разликата в потребителската такса за декември и януари, оплакаха се днес от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари (НСОПЛБ).

Според нормативната база потребителската такса за възрастните хора при джипи е фиксирана на един лев. Разликата до 2.90 се поема от държавата. Тя обаче редовно се бави от здравните власти.


Към 9 март министерството и НЗОК

за пореден път не са изплатили дължимите суми за разликата в потребителската такса за лицата, които са упражнили правото си на пенсия за осигурителен стаж и възраст за месеците декември 2017 г. и януари 2018 г., съобщиха днес от НСОПЛБ. От там допълват, че не са извършени и плащанията по националните програми за ваксинопрофилактика за януари.


Не е ясно основанието, на което отново едностранно

не се спазват, произтичащи от закона задължения и то не от страна на лекарите, без да се понася отговорност за тези действия, допълват медиците.

Забавянето на дължимите суми идва само месец, след като отново имаше подобен проблем. През януари лекарите се оплакаха, че не бяха получили парите си още за септември 2017-а. Тогава от касата и министерството се объркаха кой и кога ще плати. Сега пък обяснение на проблема още няма.Спиналната атрофия в списъка с редките болести Спиналната атрофия в списъка с редките болести 9-годишният Стефан заминава за лечение в Румъния на 22 януари, казаха от МЗ
Депутатите препитват Бисер Петков Депутатите препитват Бисер Петков

Здравната комисия нищи социалните услуги на първото си заседание тази година

Още една болница осъди НЗОК Още една болница осъди НЗОК Касата трябва да заплати на МБАЛ „Свети Николай Чудотворец" в Лом над 16 хил. лв. за надлимитна дейност
Все още сме с бюджетно финансиране на медицината Все още сме с бюджетно финансиране на медицината

В България вече са факт първите две успешни робот-асистирани операции със системата от последно поколение da Vinci Xi. Как се развива роботизираната хирургия у нас, колко операции ще плати тази година здравната каса и какви реформи са необходими в сектора, попитахме проф. Григор Горчев. 

На 1409 пациенти се пада по едно джипи На 1409 пациенти се пада по едно джипи Това сочи справката за 2018 година, която представи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев
Защо медсестрите в Пловдив хвърлиха оставки? Защо медсестрите в Пловдив хвърлиха оставки? Заплащането е обидно за труда ни, казват сестри и лекари от МБАЛ "Св. Мина"
Здравната ни система е пълна с излишни клишета Здравната ни система е пълна с излишни клишета

Новата година отваря нови хоризонти. Каква е равосметката от изминалата 2018 г. за Университетската специализирана болница за онкологично лечение, какви идеи има ръководството за бъдещето, какви промени в лечението на пациентите да очакваме, ще има ли реформи в сектора и какви да бъдат те, попитахме д-р Стефан Константинов.

Медицински сестри ще изнасят урок в клас Медицински сестри ще изнасят урок в клас Недостиг от 30 000 сестри и 4000 акушерки у нас, средната възраст расте, казва Милка Василева
Лекуваме хората само в болница и с хапчета Лекуваме хората само в болница и с хапчета

Разходите за медикаменти и хоспитализации за годината са 82% от всички, това е неправилно, казва Григор Димитров

Цената на роботизираната хирургия е много раздута Цената на роботизираната хирургия е много раздута

При досегашната й стойност печалбата беше 50%, щеше да има много желаещи да я развиват, казва д-р Дечо Дечев

1 2 3 ... 117 »