СВЕТИ ВАЛЕНТИН

Масажът като афродизиак

02-02-2018 07:42
Соня
Соня
Василева
s_spasova@yahoo.com
Масажът като афродизиакТой може да вдъхне увереност, радост и еуфория, а тях поражда и любовта, казва Любов Петрова

Февруари дойде, а с него настъпи и времето на виното и любовта. Свети Валентин почти чука на вратата ни и освен с радостно нетърпение, ни носи и леко безпокойство – за това как да изненадаме любимия човек. Ако все още не сте намерили вярната идея, помислете над тази - любовен масаж. Какви са ползите от него и как да го превърнем в прелюдия към страстен секс, попитахме специалистите и по-точно физиотерапевтът Любов-Милени Петрова.

Масажът има силата на лечебен инструмент и затова се използва от хората по различни причини. Той е незаменимо средство, когато човек има необходимост да възстанови организма си и да се зареди с нова сила, казва Любов-Милени Петрова. Професионалният масаж може да помогне на човек бързо да влезе „вкрачка" след тежки психически или физически натоварвания. Не бива да се забравя, че тази техника е възникнала в древността, когато гърците са я

Визитка

Любов-Милени Петрова е физиотерапевт специалист .Завършила Медицинския университет в София, а в момента е докторант към НСА. Тя е бивш шампион на България по карате. Съсобственик е на център за масажи и физиопрофилактика, където помага на хората чрез акупунктура и рейки.

използвали не само за възстановяване на силите на войниците, но и за закаляване и повишаване на тяхната боеспособност. В същото време обаче масажът може да бъде и най-бързо действащият афродизиак, усмихва се Петрова.

Важното е да се направи така, че

да създаде усещането за релакс

и да изолира човека от това, което му се е случило през деня. Доказано е, че масажирането може да подобри дишането на кожата, оказва благотворно влияние върху повишаването наимунитета и засилването на обмяната на веществата, може да отпусне и същевременно да укрепи мускулатурата. Но най-голямата полза от един масаж е това да успее да вдъхне увереност, да създаде радост и еуфория – все чувства, които поражда и самата любов, казва Любов Петрова. И продължава: „Любовта ни кара да цъфтим, да летим, въвежда ни в онези приказни вълшебства, които усещаме чрез всичките си сетива. Заради това и ако искате да подарите вълшебно-любовен масаж на своята половинка, погрижете се първо за нейните сетива. И това се отнася не само за естетическата част на нещата".

Дали ще отидете в СПА хотел или в професионално студио, където да ви направят масаж заедно като двойка, или ще го организирате по домашному като изненада, то е добре да се погрижите за всичко предварително.


Ако заложите на домашното преживяване,

то може да направите отделни кътове в стаята или апартамента, през които да се преминавате последователно, преди да се стигне до кулминацията. Вашата интуиция ще ви подскаже с какво да зарадвате любимия човек. Все пак има и общи съвети, които може да последвате. Украсете зоната, където масажът ще започне, в бяло, ефирно розово или зелено – тези цветове успокояват, тушират напрежението, зареждат с вдъхновение и чистота, обяснява Петрова. Така ще докоснете очите, а зрението е едно от основните сетива, които първо може да привлекат даден човек. Червеният цвят оставете за спалнята, където ще се развихри и страстта ви, напомня експертката.


Може да оформите и кът за леко похапване.

Не прекалявайте, за да не ви стане тежко и да ви се приспи рано-рано. Може да заложите на класическата комбинация шампанско с ягоди, но е възможно и да минете с по-калоричен вариант като шоколад, например.

Музиката също е с изключително важно значение. Неслучайно изпадаме в мечти или спомени, когато чуем дадена мелодия, напомня Петрова. Какъв ще бъде музикалният фон, зависи от личния вкус и настроение.

И накрая стигаме до масажа. Задължително е да го комбинирате с аромати, тогава и неговото въздействие е по-силно, казва експертката. Вземете масажно олио или масло. Сред тях има специални, които притежават силно действие на афродизиак. Такива са маслата от роза, жасмин, сандалово дърво, ванилия...

Важното е да подходите така, сякаш гъделичкате другия с перце, казва Петрова. Нежно, но това ще го доведе до възбуда.

Масажът трябва да започне от периферията,

като постепенно се засилят усещанията на кожата. Първо трябва да бъде повърхностен, а след това – постепенно да премине в дълбочина. Започнете с плавни движения и бавно увеличете натиска. Важното е обаче да намерите баланса, защото ако натискате много силно, може да предизвикате болка и неприятни усещания. Опитайте се първо да премахнете напрежението в шийната област, което се натрупва най-вече от дългото стоене пред компютъра. Масажното олио е добре да бъде загрято, така ще мобилизирате организма на любимия човек и ще го отпуснете. Специално внимание обърнете на поясната област. Според източната медицина тя е свързани с половата сила на човека и репродуктивността, обяснява физиотерапевтката. Добре е разнообразявате ритъма на движенията и силата на натиска.

Колкото по-бавно се движите,

толкова по-бързо и лесно ще доведете партньора ви до пълен релакс. Това ще бъде и много полезно, ако половинката ви е уморена или напрегната. Когато искате да стимулирате и „събудите" любимия човек, забързайте движенията. Вие сами ще усетите кой е по-добрият начин за действие спрямо реакцията на човека, когото масажирате. Препоръчително е да не откъсвате ръце от тялото на вашия любим през цялото време. Най-лесно това става чрез повърхностното приплъзване на ръцете от една към друга част от тялото му. Не говорете, а се отдайте на усещането за близост.

Масажът може да започне от едно обикновено разтриване на вратлето и ръцете и да завърши със страстен секс. Докосванията със сигурност ще засилят усещането ви за интимна близост, възможно е да откриете и нови ерогенни зони и в крайна сметка да стигнете до неизпитвана досега емоция. И може да опитате още тази вечер – даже не е необходимо да чакате Свети Валентин.Алкохолът – начин на употреба Алкохолът – начин на употреба

Колко от нас пият? И ... в какви количества? Какво означава диагнозата "алкохолна болест" и до какви увреди води, разказва д-р Георги Джупанов.

Ваната помага на сърцето и нервите Ваната помага на сърцето и нервите Да се отпуснеш сред морските вълни през лятото е не просто почивка, това може и да ни лекува. Как може водата да ни помага през цялата година, попитахме Симеон Костов.
Гимнастика пред телевизора Гимнастика пред телевизора Даже и да сте имали спортна програма за лятото, през есента и зимата става все по-трудно да я спазвате. Има начин да не се обезвижвате съвсем. Може да правите гимнастика в офиса и вкъщи, казва Диляна Костова.
Депресия след отпуска – нормално Депресия след отпуска – нормално

Даже и добре да си поживее човек, отпуската все някога свършва. Какво да правим и как да се спасим от бездната на депресията след нея, попитахме проф. Захарина Савова.

Чистят тялото с отрицателни йони Чистят тялото с отрицателни йони Йонната детоксикация е един вариант да изчистим тялото си от вредни вещества. Как става това, какво представлява този метод, обяснява Симеон Костов.
Привличаме здравни туристи със СПА Привличаме здравни туристи със СПА Слагат в ред центровете за масажи и лечение с кал и минерална вода
Ездата прави чудеса при МС Ездата прави чудеса при МС Рехабилитацията и психологическата подкрепа са изключително важни при битката с множествената склероза. Как хиппотерапия, плуване, йога и пилатес помагат на болните с МС? Разкрива кинезитерапевтът Инна Иванова.
Радонът е лек при депресия и диабет Радонът е лек при депресия и диабет Лекарството е в дозата. Доказва го и радиоактивният газ радон. Как ваните и инхалациите с него лекуват болката и кошмарите и помагат на сърцето, щитовидната жлеза и жлъчката? Разказва Симеон Костов.
Кални бани лекуват артрит и жлъчка Кални бани лекуват артрит и жлъчка Дискова херния, коксартроза, проблеми с черния дроб и стомаха. За всяка от тези диагнози калолечението може да се окаже спасение. Какви видове е то и колко процедури са ни нужни? Отговаря Симеон Костов.
47 500 на евтин санаториум от 3 април 47 500 на евтин санаториум от 3 април Доплащането е от 10 до 18 лв. на ден, 49 комплекса са в програмата на НОИ
1 2 3 »