Празник

500 в Пирогов в Новогодишната нощ

01-01-2018 13:17
Clinica.bg

press@clinica.bg
500 в Пирогов в Новогодишната нощ"Удолетворение" е късметът, който проф. Асен Балтов изтегли за болницата
500 души са посетили Пирогов в новогодишната нощ. Това съобщи изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов днес.

От 23 декември до сутринта на 1-ви януари пациентите, които са преминали през „Пирогов" са 4500. В новогодишната нощ най-натоварен е бил спешният травматологичен кабинет, където има общо 10 пострадали заради пиратки. От тях 3 са с ампутация на пръсти заради ударната вълна. Други 3 са със счупване на пръсти от взривната вълна, а останалите 4 са с обгаряния и наранявания. През неврохирургията са преминали основно пациенти с рани на главата и лицето, които са резултат от прекомерна употреба на алкохол.


В токсикологията на „Пирогов"

са били приети двама души заради употреба на алкохол и наркотици, а други трима заради препиване. В хирургията са били около 30 лица. Повечето от тях са дошли заради оплаквания от болки в корема, извършени са 4 операции.

Проф. Балтов очаква днешният ден също да е натоварен, заради завръщането на онези, които са били извън София по празниците. В болницата обаче е създадена необходимата организация, за да може екипите да посрещнат и помогнат на всеки, който има нужда.Човечността означава преди всичко жертвоготовност Човечността означава преди всичко жертвоготовност За ценностите и духовността, за това загубихме ли способността си да виждаме доброто в началото на 2018 г. разговаряме с българския театрален режисьор доц. Велимир Велев. Той е създател на "Невиждан театър" - единствената по рода си в света трупа от незрящи актьори, които творят в сферата на визуаления театър.
Честита Нова Година! Честита Нова Година! Нека ви донесе много щастие, здраве, успехи, повече верни приятели и вълшебни моменти
Годината на трансформациите Годината на трансформациите „Обамакеър", ЕМА и СЗО бяха в центъра на здравните събития по света през 2017 г.
В утвърждаване на хаоса В утвърждаване на хаоса

Четирима министри, куп скандали и липса на промени белязаха 2017 г. в сферата на здравеопазването

Разкрасителните процедури разболяват Разкрасителните процедури разболяват Маникюрите и масажите понякога водят до проблеми, защото предизвикват алергични реакции и дразнене на кожата
Над 5000 книги събра „Оздравей с книга" Над 5000 книги събра „Оздравей с книга УСБАЛО благодари на всички дарители, които помогнаха на пациентите с онкологични заболявания
„Българската Коледа“ събра над 2 млн. лв. „Българската Коледа“ събра над 2 млн. лв. Инициативата се провежда за 15-а поредна година в помощ на болни деца
Живеем подменен живот Живеем подменен живот

Добрите книги, филми и карикатури все по-често се оказват единствената възможност да си кажем истини, за които поради различни причини не остана място в ежедневието ни. За лъжата и илюзиите, за надеждата, за доброто и лошото в здравеопазването и действителността, за това откраднат живот ли живеем, отговаря Мартина Вачкова или сестра Жекова от „Откраднат живот".

Празнувайте без травми Празнувайте без травми Празниците могат да са приятни, но също така и безразсъдни. А когато полеем момента с обилно количество алкохол, не рядко забавата приключва трагично в травматологията на Пирогов.
Голямото коледно чудо Голямото коледно чудо До първи клас родителите на Янко не знаели какъв е проблемът
1 2 3 »