Българската Коледа

„Българската Коледа“ събра над 2 млн. лв.

28-12-2017 09:36
Clinica.bg

press@clinica.bg
„Българската Коледа“ събра над 2 млн. лв.Инициативата се провежда за 15-а поредна година в помощ на болни деца
Над 2 милиона лева са събрани до момента от началото на благотворителната кампания "Българската Коледа", която се провежда под патронажа на президента. Инициативата е в подкрепа на болни български деца. Тази година парите ще отидат за малчуганите, които имат нужда от продължителни грижи и рехабилитация след тежки заболявания. Инициативата се провежда под мотото "В подкрепа на спасения детски живот".
Кампанията "Българската коледа" се организира за 15-а година и има за цел да насърчава дарителството. Традиционно дарената сума надхвърля 2 млн. лв., като досега всяка година надминаваше предишните си резултати.

За 2016 г. бяха отчетени близо 2.6 млн. лв.,

с които бяха подкрепени деца с тежки хронични заболявания.
От началото на кампанията за 2017 г., което беше обявено през декември от президента Румен Радев, до момента са изпратени 484 хиляди дарителски есемеси на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117. В дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1.525 млн. лв., и над 16 хил. лв. са дарени чрез системата ePay.
За 15-те години в рамките на благотворителната инициатива на президента са събрани общо 29 984 449 лв.
На втория ден от коледните празници се проведе и

станалият традиционен вече благотворителен концерт.

На него присъстваха президентът Румен Радев, Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, президентът Росен Плевнелиев, дипломати, лекари и много от децата, подпомогнати от "Българската Коледа". В програмата се включиха изпълнители като Васил Найденов, Орлин Горанов и Еделина Кънева, групите "БТР" и "Фондацията", Михаела Филева, Графа, Криско, Миро, Поли Генова, Васил Петров, Орлин Павлов, Мариана Попова, Михаела Маринова, както и възпитаниците на Национално училище за танцово изкуство в София, детска вокална група "Бон-Бон", Фолклорен танцов ансамбъл "Пламъче", Софийска филхармония и хора към Национален фолклорен ансамбъл "Филип Кутев".
Clinica.bg ви разказа едни от най-трогателните истории на инициативата "Българската Коледа".  Почетете за "Голямото коледно чудо""Любовта на една майка, победила страха", "Гласът на Дядо Коледа" и "Живот без рождени дни".


Включи се и ти

Дарение за "Българската Коледа" може да се направи чрез sms на номер 1117 за всички мобилни оператори, както и чрез обаждане на телефон 09001117 за фиксирани аботани на Vivacom и Mtel.
Всеки желаещ може да дари сума чрез банков превод, директно с кредитна карта, Upay и ePay.bg.
Номерът на сметката за банковия превод към ОББ е
IBAN: BG13UBBS80023300186210
BIC код: UBBSBGSF
За "Българската Коледа"

Човечността означава преди всичко жертвоготовност Човечността означава преди всичко жертвоготовност За ценностите и духовността, за това загубихме ли способността си да виждаме доброто в началото на 2018 г. разговаряме с българския театрален режисьор доц. Велимир Велев. Той е създател на "Невиждан театър" - единствената по рода си в света трупа от незрящи актьори, които творят в сферата на визуаления театър.
500 в Пирогов в Новогодишната нощ 500 в Пирогов в Новогодишната нощ

"Удолетворение" е късметът, който проф. Асен Балтов изтегли за болницата

Честита Нова Година! Честита Нова Година! Нека ви донесе много щастие, здраве, успехи, повече верни приятели и вълшебни моменти
Годината на трансформациите Годината на трансформациите „Обамакеър", ЕМА и СЗО бяха в центъра на здравните събития по света през 2017 г.
В утвърждаване на хаоса В утвърждаване на хаоса

Четирима министри, куп скандали и липса на промени белязаха 2017 г. в сферата на здравеопазването

Разкрасителните процедури разболяват Разкрасителните процедури разболяват Маникюрите и масажите понякога водят до проблеми, защото предизвикват алергични реакции и дразнене на кожата
Над 5000 книги събра „Оздравей с книга" Над 5000 книги събра „Оздравей с книга УСБАЛО благодари на всички дарители, които помогнаха на пациентите с онкологични заболявания
Живеем подменен живот Живеем подменен живот

Добрите книги, филми и карикатури все по-често се оказват единствената възможност да си кажем истини, за които поради различни причини не остана място в ежедневието ни. За лъжата и илюзиите, за надеждата, за доброто и лошото в здравеопазването и действителността, за това откраднат живот ли живеем, отговаря Мартина Вачкова или сестра Жекова от „Откраднат живот".

Празнувайте без травми Празнувайте без травми Празниците могат да са приятни, но също така и безразсъдни. А когато полеем момента с обилно количество алкохол, не рядко забавата приключва трагично в травматологията на Пирогов.
Голямото коледно чудо Голямото коледно чудо До първи клас родителите на Янко не знаели какъв е проблемът
1 2 3 »