мерки

Гърция обмисля задължителни маски

15-07-2020 11:25
Clinica.bg

press@clinica.bg
Гърция обмисля задължителни маскиРусия подновява полетите за чужбина, но още няма чартъри за нашето Черноморие
Заради нарастването на случаите на КОВИД в Гърция, местните власти обмислят затягане на мерките за ограничаване на заразата. Въвеждане на задължителни маски на всички обществени места и по-строги правила за карантина на локални огнища на коронавирус са сред тях, съобщава в-к „Екатимерини".
Възможно е да се въведе и забрана за повече от 6 души на една маса в кафе или ресторант.
Във вторник в Гърция бяха регистрирани 58 нови случая на КОВИД, 28 от които свързани с чуждестранни туристи. Ръстът на заразените, особено внесените през границата с България случаи, карат властите да следят с особено внимание ситуацията.

„Знаехме, че отварянето на границите

 

ще доведе до частичен ръст на случаите.

 

Но всеки разбира, че както общественото здраве, медицинският протокол и уважението към човешкия живот са на първо място, така и икономиката и туризмът също трябва да оцелеят", цитира изданието здравния министър Василис Кикилиас след среща между представители на правителството и експерти за обсъждане на ситуацията.

Гърция вече въведе изискване за отрицателни тестове за КОВИД на северната си граница с България. Те са задължителни за българите от 6.00 ч. тази сутрин. Това доведе до огромни опашки пред лабораториите у нас, както и опасения, че те са на ръба на капацитета си.


От днес властите в Русия започват постепенно

да премахват ограниченията за полети в чужбина, съобщиха от българското външно министерство. Самолети ще се пускат към страни, в които честотата на коронавирус не е повече от 40 заразени на 100 000 души население. България засега отговаря на критериите, тъй като за утре има насрочен полет от Москва за летище София. Чартъри за аерогарите в Бургас и Варна от Русия обаче няма насрочени за близките дни.

Също от днес Руската федерация отменя задължителната карантина за пристигащите в страната, но ще се изисква документ на руски или английски с отрицателен тест за коронавирус, направен до три дни преди пристигането.
189 нови случая на КОВИД 189 нови случая на КОВИД

Броят на заразените медици от началото на пандемията досега е 1048

ЕМА препоръча дексаметазон за К-19 ЕМА препоръча дексаметазон за К-19 Стероидът е показан само за пациенти в тежко състояние
Сеул съди църква заради К-19 Сеул съди църква заради К-19 Пастор дал грешен списък, за да не изследват вярващите
Извънредна обстановка до края на ноември Извънредна обстановка до края на ноември Този път ще предложа удължаването да е с два месеца, каза доц. Ангел Кунчев
Тревожно е, че толкова медици са болни Тревожно е, че толкова медици са болни Ръст на случаите в училищата се очаква в края на другата седмица, каза доц. Ангел Кунчев
Две отделения в МБАЛ-Пазарджик с К-19 Две отделения в МБАЛ-Пазарджик с К-19 Затворени са УНГ и Кардиологичното заради заразени лекари
Клас в Бургас под карантина Клас в Бургас под карантина Тестват масово още четири училища в страната
Китай тества 11 ваксини Китай тества 11 ваксини В Израел протестират срещу втората тежка карантина
Когато лекарят стане пациент Когато лекарят стане пациент 30-годишният специализант по хирургия д-р Момчил Манчев пребори коронавируса с дарена плазма и усилията на колегите си от УМБАЛ "Св. Анна"
154 са новите случаи на КОВИД 154 са новите случаи на КОВИД

Починалите са 10, а изписаните 150, показват официалните данни

1 2 3 ... 169 »